A Tállya BBQ KCBS verseny a magyar barbecue-zás egyik legnagyobb ünnepe, legfontosabb seregszemléje. 2018. október 12-14. között kerül megrendezésre a második hivatalos, pontszerző barbecue verseny – Master Series Sanctioned Contest – Magyarországon, a KCBS – Kansas City Barbeque Society védnöksége alatt, a tokaji borvidék szívében, Tállyán.

A verseny során nagyszámú hazai és külföldi BBQ csapat fog egymással megmérkőzni. Az Európa minden szegletéből érkező csapatok 5 kategóriában küzdenek meg a dobogós helyezésekért. A KCBS felajánlása szerint ezen kívül a legjobb helyezést elérő magyar csapat szabadkártyát kap a 2019-es Jack Daniel’s világbajnokságon való részvételre. Amennyiben 2019 július 30-ig egy másik magyar barbecue-csapat KCBS-versenyen még jobb helyezést ér el, úgy ezen csapatok közül sorsolással kerül ki az, aki részt vehet végül a világbajnokságon.

A verseny Magyarország egyetlen világörökségi borvidékén, Európa mértani középpontjában, Tállyán kerül megrendezésre, a különleges hangulatú szüreti időszakban, kísérőprogramja pedig egy nagyszabású, hamisítatlan zenei- és borfesztivál lesz, családi programokkal, egyedi gasztronómiai- és borélményekkel. A fesztivál helyszíne a Promenádon zajló barbecue verseny közelében elhelyezkedő Maillot kastély és kertje, valamint az Oroszlános Borhotel. A verseny és a fesztivál a Tállyáért Egyesület szervezésében, a BBQ Network szakmai felügyeletével, valamint az Oroszlános Borhotel és a Márton Birtok támogatásával valósul meg.