KCBS Versenybíró és Vezetőbíró képzés

A KCBS 2017-ben megérkezett Magyarországra, így végre a hazai barbecue-hívek is megismerhetik és részesei lehetnek a KCBS-féle tudásbázisnak és versenyrendszernek. A KCBS által fémjelzett versenyeken 4 klasszikus kategóriában méretik meg magukat a versenycsapatok: csirke (chicken), sertésoldalas (pork ribs), sertéslapocka (pulled pork) és marhaszegy (brisket). A kategóriákban külön-külön is hirdetnek győzteseket és helyezetteket, míg a teljes verseny bajnoka és helyezettjei a kategória-helyezések összesített eredménye alapján kerülnek ki. A versenyeket a KCBS hierarchiájában legmagasabb szinten álló Védnökök (Representatives) felügyelik. Minden KCBS barbecue-versenyen egy KCBS bírókból (Certified Barbeque Judge, CBJ) álló zsűri dönti el, hogy melyik csirke, lapocka, oldalas és marhaszegy a legjobb. Egy hitelesített KCBS-Bíró szerepe túlmutat azon, hogy végigkóstolja a versenycsapatok mesterműveit és értékeli azokat – a KCBS-Bírók a barbecue-kultúra nagykövetei is.

KCBS Versenybírók

Aki KCBS-Bíró szeretne lenni, annak részt kell vennie egy oktatáson. Itt elsajátíthatja, hogyan kell értékelni és pontozni a KCBS-Versenyek négy kötelező versenyszámát. Az oktatást követően a résztvevők a világ bármely KCBS versenyére jelentkezhetnek bírónak. A bíróképzés díja az egyéves KCBS tagsági díjat is tartalmazza, így KCBS-Bíróként egyúttal bárki tagja lehet a barbecue-rajongók világméretű közösségének.

KCBS Vezetőbírók

A KCBS védnöksége alatt futó barbecue-versenyeken KCBS-Vezetőbírók (Certified Table Captains, CTC) segítik a bírók munkáját azzal, hogy bemutatják nekik a négy kategóriában készült versenyműveket és szükség esetén segítik a kommunikációt köztük és a KCBS-Védnökök között. A Vezetőbírók fontos szerepet töltenek be az anonim értékelési folyamat biztostásával és ezzel nagyban hozzájárulnak a verseny tisztaságához. A KCBS bíróoktatásai keretében Vezetőbírókat is képez.

A KÖVETKEZŐ OKTATÁS:

KCBS versenybíró képzés
Dátum: 2018. június 22-23.
Helyszín: Tállya