KCBS Versenybíró és Vezetőbíró képzés
2018. június 23. (szombat)

Minden KCBS barbecue-versenyen egy KCBS bírókból (Certified Barbeque Judge, CBJ) álló zsűri dönti el, hogy melyik csirke, lapocka, oldalas és marhaszegy a legjobb. Egy hitelesített KCBS-Bíró szerepe túlmutat azon, hogy végigkóstolja a versenycsapatok mesterműveit és értékeli azokat – a KCBS-Bírók a barbecue-kultúra nagykövetei is.

Aki hivatásos KCBS-versenybíró szeretne lenni, annak részt kell vennie egy oktatáson. Itt elsajátíthatja, hogyan kell értékelni és pontozni a KCBS Versenyek négy kötelező versenyszámát. Az oktatást követően a résztvevők a világ bármely KCBS versenyére jelentkezhetnek bírónak. A bíróképzés díja az egyéves KCBS tagsági díjat is tartalmazza, így KCBS Bíróként egyúttal bárki tagja lehet a barbecue-rajongók világméretű közösségének.

A KCBS védnöksége alatt futó barbecue-versenyeken KCBS-Vezetőbírók (Certified Table Captains, CTC) segítik a bírók munkáját azzal, hogy bemutatják nekik a négy kategóriában készült versenyműveket és szükség esetén segítik a kommunikációt köztük és a KCBS-Védnökök között. A Vezetőbírók fontos szerepet töltenek be az anonim értékelési folyamat biztostásával és ezzel nagyban hozzájárulnak a verseny tisztaságához. A KCBS bíróoktatásai keretében Vezetőbírókat is képez. Ez egy külön eleme a Bíróképzésnek, amelyre a normál Bíróképzést követően kerül sor.

Oktatók:
Haymo Gutweniger & Luca Famigli, hivatalos KCBS Védnökök, akik Olaszországból érkeznek
Az oktatás nyelve: magyar és angol
Jelentkezési limit: 30 fő

Tervezett program / 2018. június 23. szombat, Tállya – Lakodalmas Ház
11:00 Regisztráció
11:30-17:00 Hivatalos KCBS Bíróképzés
17:00-18:00 A Bíróképzéssel párhuzamosan futó Bros Hog Boot Camp Masterclass Sütésoktatás során elkészített húsok bemutatása és értékelése a képzés zárásaként
18:30-20:30 Vezetőbíró (Certified Table Captain) képzés