2018. június 23.

Bros Hog Boot Camp Masterclass

2018. június 23.

KCBS versenybíró (CBJ) képzés
Haymo Gutweniger és Luca Famigli vezetésével

Bros Hog Boot Camp Masterclass sütésoktatáson a résztvevők oldott, baráti légkörben ismerhették meg a KCBS verseny-barbecue sztenderdjeit a Bros Hog versenycsapatától, akik Olaszországból érkeztek Tállyára. A 2018-as Európai Ranglista 1. helyezett csapatának tagjai – Carlo Alvaro, Alessandro Iorio és Andrea Lo Monaco – demonstrációs jellegű oktatás keretében, részletes magyarázatokkal kiegészítve mutatta be a hús előkészítését és sütését. A Bros Hog versenystratégiája egy sajátos, teljesen egyedi módszertan (Bros Hog Hot & Fast), amelyben a klasszikus barbecue-hőtartománynál magasabb hőmérsékleten sütik a húsokat.

Aki hivatásos KCBS versenybíró szeretne lenni, annak részt kell vennie egy oktatáson, ahol elsajátíthatja, hogyan kell értékelni és pontozni a KCBS versenyek négy kötelező versenyszámát. 2018 júniusában az oktatást Haymo Gutweniger és Luca Famigli hivatalos KCBS védnökök tartották, akik Olaszországból érkeztek Tállyára.

2017. június

Bíróképzés és sütésoktatás Jim Johnsonnal
és a KCBS amerikai vezetőségével

2017. október

The Barktenders sütésoktatás

Az első KCBS bíróképzés és sütésoktatás Magyarországon 2017 júniusában volt Tállyán, melynek vezető instruktora Jim Johnson sokszoros világbajnok volt. A kétnapos oktatás során a verseny-barbecue legfontosabb módszereit és fortélyait lehetett elsajátítani. A KCBS-versenyek kifinomult technikai megmérettetések, ahol óriási szerepe van a látványnak és a koncentrált ízeknek.

The Barktenders BBQ Team versenycsapat egy olasz formáció, amely nagyszámú KCBS-versenyen szerepelt már eredményesen szerte Európában. Csapatkapitányuk Marco Agostini, a milánói Weber Grill Academy szakmai vezetője, több könyv és szakmai tanulmány szerzője. Az oktatás demonstrációs jellegű volt, azaz mindent a The Barktenders készített elő és sütött meg, részletes magyarázatokkal, az összes fontos részletet kérdezz-felelek stílusban megbeszélve a résztvevőkkel.