KÍSÉRŐPROGRAMOK A BBQ VERSENY IDEJE ALATT

PROGRAM 2018

OKTÓBER 12. PÉNTEK

16:00 – 20:00 Food Truck sétány
Helyszín: Maillot kastély udvara

16:00 – 20:00 Piactér
Helyszín: Maillot kastély udvara

Tokaj-hegyaljai kézműves termékek vására.

16:00 – 20:00 Borudvar
Helyszín: Maillot kastély udvara

19:00 Csík János & a Mezzo: Szép a tavasz, szép a nyár
Helyszín: Maillot kastély tetőtér

Csík János közreműködésével szólal meg a Mezzo zenekar  friss, lendületes szórakoztató világzenei produkciója olyan zenészek tolmácsolásában, akik népzenészként már sok szép zenei élményt adtak a népzenét szerető közönségüknek, és akik könnyű zenészként bejárták a szórakoztató ipar magyarországi és angliai bugyrait. Az igazi színpadi rutinnal bíró néptáncosaik pedig nemcsak a színpadon táncolnak majd, hanem ha kell, a műsor végén a közönséget is megtáncoltatják.

Mészáros János – brácsa
Németh Zsolt – gitár, ütőgardon, dob
Sebestyén László – bőgő, ének
Vadas László – citera, tangóharmonika
Haránt Eszter és Böde István – táncosok, a Kecskemét táncegyüttes vezetői

21:00 Petőfi Rádió Sláger Party / DJ Izil
Helyszín: Maillot kastély tetőtér

Dj Izil 1993 óta áll a DJ pult mögött és 1997 óta foglalkozik rádiózással. Az EstFM-nél kezdte zenei szerkesztői pályafutását, manapság az Mr2-nél lelhetjük fel. “A zenében mindig a rock and roll-t keresem, legyen az egy őrült punk dal, vagy egy citerával előadott kesergő.” DJ Izil a Petőfi Rádió legnagyobb és legfrissebb slágereiből hoz egy ütős válogatást. A party alatt a helyszínen borbár működik.

 

OKTÓBER 13. SZOMBAT

10:00 – 23:00 Food Truck sétány
Helyszín: Maillot kastély udvara

10:00 – 23:00 Piactér
Helyszín: Maillot kastély udvara

Tokaj-hegyaljai kézműves termékek vására.

14:00 – 22:00 Borudvar
Helyszín: Maillot kastély udvara

10:00-16:00 A Tarisznyás Műhely kézműves foglalkozásai gyerekeknek
Helyszín: Maillot kastély udvara (esőhelyszín: Maillot kastély)

Népi játékok és hangszerek készítése: körmön fonás, szárduda faragás, kákatutaj ácsolás, pörgettyű  készítés és egyéb csodák, hozzáértő oktató vezetésével.

10:00-16:00 Fűz népi játéktér
Helyszín: Maillot kastély

Játszótér gyerekeknek ügyességi játékokkal és kosaras körhintával, természetes anyagokból.

10:00-16:00 Ugrálóvár és arcfestés
Helyszín: Maillot kastély udvara

11:00 GálikLevi Lounge & Wine
Helyszín: Nagyszínpad

Már általános iskolás éveiben saját kalózrádiót üzemeltetett, a ’90-es évektől vidéki klubok állandó rezidense volt. Az ő nevéhez fűzödik az ország első, élőben is nézhető non-stop, elektronikus-underground rádiójának, a Global FM-nek a létrehozása, amely több mint 6 évig üzemelt nagy sikerrel. Három önálló EP-je jelent meg Angliában, Európa különböző nagyvárosaiban voltak fellépései. Tokaj-Hegyaljára költözésekor indította el a Kultúrkert projektet, amely a lounge és deep house zenei műfajt kapcsolja össze, kellemes piknik hangulattal, finom borokkal, ételekkel. A Tállya BBQ Fesztiválon ő gondoskodik a jó hangulatról a Nagyszínpad környezetében. 

14:00-18:00 Pincejárat
Helyszín: Tállyai pincék

Gyűjtse be az összes pecsétet a borútlevelébe! Tállyai pincetúra családi pincészeteknél, hagyományos, hordós borok kóstolása a több száz éves pincékben, pince sztorik a száraz furminttól az édes aszúig.

15:00 Kaláka Pince: Tállya borai és a világ első dűlőbesorolása
A program előzetes regisztrációhoz kötött, részvételi díj: 4000 Ft. Maximális létszám: 14 fő.
Helyszín: Kaláka Pince (Rákóczi utca 79.)
Különleges borkóstoló 10 Kaláka-bor segítségével.
REGISZTRÁLOK > 

18:00-22:00 A Tállya BBQ versenyterület megnyitása és bemutatása az érdeklődőknek
Helyszín: Promenád sétány

A BBQ versenycsapatok reggel óta készülődnek a megmérettetésre, szombat délutánra már állnak a csapatok sátrai, megtörtént a húsok ellenőrzése, a csapatok a 19 órai versenykezdést várják. 18 órától az érdeklődők a nap folyamán első alkalommal nyerhetnek betekintést az előkészületekbe és járhatják be a versenyterületet egy vezetett séta során.

19:00 A Tállya BBQ verseny hivatalos kezdése
Helyszín: Promenád sétány

19:00 Tóth Vera
Helyszín: Nagyszínpad

Tóth Vera immár több, mint egy évtizede a hazai zenei élet fénylő csillaga, akit senkinek sem kell már bemutatni. Quartet koncertjei igazi zenei csemegét jelentenek a közönségnek, olyan exkluzív zenei ajándékot, amiben Vera bűvkörébe vonva hallgatóságát csodálatos hangjával. A koncert során 4 szólólemeze és kedvenc előadói szerzeményeiből válogat.

21:00 Follow the Flow
Helyszín: Nagyszínpad

A Follow the Flow a hazai hip-hop szférából már korábban is nagy ismeretségnek és elismertségnek örvendő Fura Csé és BLR által életre hívott formáció. A banda izgalmas, üde színfoltja a magyar zenének, a srácok tehetséges és alkotni vágyó zenészekkel kiegészülve hozzák a jobbnál jobb dalokat. Leghíresebb számuk, a 2016 nyarán megjelent “Nem fogadok szót” klipjére több mint két és fél milliószor voltak kíváncsiak, és számtalanszor hallhatta a közönség a rádióban is.

22:30 GálikLevi Deep&Wine
Helyszín: Maillot kastély tetőtér

Már általános iskolás éveiben saját kalózrádiót üzemeltetett, a ’90-es évektől vidéki klubok állandó rezidense volt. Az ő nevéhez fűzödik az ország első, élőben is nézhető non-stop, elektronikus-underground rádiójának, a Global FM-nek a létrehozása, amely több mint 6 évig üzemelt nagy sikerrel. Három önálló EP-je jelent meg Angliában, Európa különböző nagyvárosaiban voltak fellépései. Tokaj-Hegyaljára költözésekor indította el a Kultúrkert projektet, amely a lounge és deep house zenei műfajt kapcsolja össze, kellemes piknik hangulattal, finom borokkal, ételekkel. Szombat este az ő mixeire táncolhatunk a Maillot kastély tetőterében, amíg a versenycsapatok virrasztanak a szmókerek felett.

OKTÓBER 14. VASÁRNAP

10:00 – 18:00 Food Truck sétány
Helyszín: Maillot kastély udvara

10:00 – 18:00 Piactér
Helyszín: Maillot kastély udvara

Tokaj-hegyaljai kézműves termékek vására.

14:00 – 18:00 Borudvar
Helyszín: Maillot kastély udvara

10:00 A Tállya BBQ verseny megnyitása a nagyközönség felé
Helyszín: Promenád sétány

Az egész éjszaka tartó versenyt a véghajrában, a húsok leadása előtti időszakban tekinthetik meg az érdeklődők. A versenyterület szakértő által vezetett séta során járható be.

13:00 Purple Sunset
Helyszín: Nagyszínpad

15:00 Budai Project & Harsányi Levente
Helyszín: Nagyszínpad

Harsányi Levente élőzenés stand up show-ja, majd fergeteges blues-rock buli a Budai Projecttel. 

17:00 A Tállya BBQ verseny ereményhirdetése
Helyszín: Nagyszínpad

A magyar barbecue ünnepének lezárásaképpen sor kerül a verseny eredményhirdetésére és az ünnepélyes díjátadásra.

A Tállya BBQ KCBS verseny a magyar barbecue-zás egyik legnagyobb ünnepe, legfontosabb seregszemléje. 2018. október 12-14. között kerül megrendezésre a második hivatalos, pontszerző, pénzdíjas barbecue verseny – Master Series Sanctioned Contest – Magyarországon, a KCBS – Kansas City Barbeque Society védnöksége alatt, a tokaji borvidék szívében, Tállyán.

A verseny során nagyszámú hazai és külföldi BBQ csapat fog egymással megmérkőzni. Az Európa minden szegletéből érkező csapatok 5 kategóriában küzdenek meg a dobogós helyezésekért. A KCBS felajánlása szerint ezen kívül a legjobb helyezést elérő magyar csapat szabadkártyát kap a 2019-es Jack Daniel’s világbajnokságon való részvételre. Amennyiben 2019 július 30-ig egy másik magyar barbecue-csapat KCBS-versenyen még jobb helyezést ér el, úgy ezen csapatok közül sorsolással kerül ki az, aki részt vehet végül a világbajnokságon.

A verseny Magyarország egyetlen világörökségi borvidékén, Európa mértani középpontjában, Tállyán kerül megrendezésre, a különleges hangulatú szüreti időszakban, kísérőprogramja pedig egy nagyszabású, hamisítatlan zenei- és borfesztivál lesz, családi programokkal, egyedi gasztronómiai- és borélményekkel. A fesztivál helyszíne a Promenádon zajló barbecue verseny közelében elhelyezkedő Maillot kastély és kertje, valamint az Oroszlános Borhotel. A verseny és a fesztivál a Tállyáért Egyesület szervezésében, a BBQ Network szakmai felügyeletével, valamint az Oroszlános Borhotel és a Márton Birtok támogatásával valósul meg.