KCBS Sütésoktatás

A KCBS-versenycsapatok általában három dolgot vesznek komolyan: a barbecue-t, a versenyzést és a barátságot. A KCBS sütőoktatáson oldott, baráti légkörben ismerhetők meg a KCBS verseny-barbecue sztenderdjei és abba is bepillantást nyerhetünk, hogyan is zajlik egy ilyen verseny. A kétnapos oktatások során a verseny-barbecue legfontosabb módszereit és fortélyait lehet elsajátítani.

A KCBS-versenyek kifinomult technikai megmérettetések, ahol óriási szerepe van a látványnak és a koncentrált ízeknek. A keresett ízprofil a dél-keleti USA-államokban megszokotthoz közelít, a magyar ízléshez képest édesebb és gyakran kissé csípősebb jellegű. Ezen ízprofil megértéséhez, elsajátításához is nagy segítség egy ilyen képzés.

A KÖVETKEZŐ OKTATÁS:

Versenysütés oktatás
Dátum: 2017. október 13.
Helyszín: Tállya
Az oktatást tartja: The Barktenders (Olaszország)
www.facebook.com/thebarktenders
www.thebarktenders.com

The Barktenders sütésoktatás
Időpont:
2017. október 13.
Helyszín:
Tállya

A The Barktenders versenycsapat egy olasz formáció, amely nagyszámú KCBS-versenyen vett már részt szerte Európában. Csapatkapitányuk Marco Agostini, a milánói Weber Grill Academy szakmai vezetője, több könyv és szakmai tanulmány szerzője.

Eredményei korábbi csapataival:

  • Italian Champion IBC 2015
  • Reserve Grand Champion a Smoke by the River 2015-ös versenyen
  • Reserve Grand Champion a Prime Uve 2015-ös meghívásos viadalon
  • Jack Daniel’s Invitational résztvevője, Olaszországból elsőként

További csapattagok: Fausto Maiocchi, Alberto Fiamma Ceccarelli, Fabrizio Lucchese.

Jelenleg a The Barktenders BBQ Team a legmagasabban jegyzett olasz csapat a KCBS rendszerében. A hagyományos versenysorozaton túl meghívottként vettek részt az olyan elit-versenyeken, mint a Prime Uve és a Brew’n’Q. 18 hónap alatt 45 ’Call’ és 22 ’Walk’ van a dicsőség-lajstromukon, és több jelentős trófeát hódítottak el. Azon kevesek közé tartoznak, akik az egyik fő kategóriában (pulled pork) elérték a maximális 180 pontot egyik versenyük során. Rendszeresen tartanak képzéseket Olaszországban. Kifejezetten technika-központú, perfekcionista szemléletű csapat.

Az oktatás programja

Az oktatás demonstrációs jellegű lesz, azaz mindent a The Barktenders készít elő és süt meg, részletes magyarázatokkal, az összes fontos részletet kérdezz-felelek stílusban megbeszélve a résztvevőkkel.

  • A 4 fő kategória (chicken, ribs, pulled pork, brisket) előkészítése
  • Fűszerezés
  • Injektálási technikák
  • A 4 fő kategória megsütése
  • Tálalási technikák
  • Az ideális set-up rendszere
  • Időzítés, timing egy KCBS-verseny során