KCBS Sütésoktatás

A KCBS-versenycsapatok általában három dolgot vesznek komolyan: a barbecue-t, a versenyzést és a barátságot. A KCBS sütőoktatáson oldott, baráti légkörben ismerhetők meg a KCBS verseny-barbecue sztenderdjei és abba is bepillantást nyerhetünk, hogyan is zajlik egy ilyen verseny. A kétnapos oktatások során a verseny-barbecue legfontosabb módszereit és fortélyait lehet elsajátítani.

A KCBS-versenyek kifinomult technikai megmérettetések, ahol óriási szerepe van a látványnak és a koncentrált ízeknek. A keresett ízprofil a dél-keleti USA-államokban megszokotthoz közelít, a magyar ízléshez képest édesebb és gyakran kissé csípősebb jellegű. Ezen ízprofil megértéséhez, elsajátításához is nagy segítség egy ilyen képzés.

A KÖVETKEZŐ OKTATÁS:

Bros Hog Boot Camp Masterclass / Versenysütés oktatás
Dátum: 2018. június 22-23.
Helyszín: Tállya
Az oktatást tartja: The Bros Hog (Olaszország)
https://www.facebook.com/broshog

Június 22. péntek / Bevezetés a verseny-barbecue világába 

Az előadást azoknak ajánljuk, akik újonnan lépnek be a verseny-barbecue világába. Akár versenycsapatként, akár jövőbeli bíróként, a részvétellel fontos alaptudást lehet megszerezni. A kurzus első részében Magyarország egyik legeredményesebb, legtapasztaltabb verseny-csapata, a Team Nyárspolgár BBQ tart előadást elméleti előadást, vetítéssel egybekötve a nemzetközi barbecue-versenyeken szerzett tapasztalatairól. Felkészülés, technikák, időzítések, bevezetés a verseny-BBQ alapjaiba, vetítések és kérdezz-felelek keretében. 

Vendégelőadók a Team Nyárspolgár BBQ mellett:
Turanitz Gergely, a kétszeres Grand Champion KGB csapatkapitánya
Bogdán Róbert (Rob-Chi chilitermékek), a legtapasztaltabb magyar versenybíró
A kurzus második része gyakorlati lesz: a 4 alapkategóriát (csirke, oldalas, lapocka, szegy) együtt készítjük elő egy éjszakai sütésre.

Házigazda az Team Nyárspolgár, a tállyai Lakodalmas Házban, amely helyben sütött, barbecue-technikával készült kóstolóval várja a regisztrált vendégeket.
Jelentkezési limit: 40 fő

Június 23. szombat / Bros Hog Boot Camp Masterclass

A KCBS-versenycsapatok általában három dolgot vesznek komolyan: a barbecue-t, a versenyzést és a barátságot. A Bros Hog Boot Camp Masterclass Sütésoktatáson oldott, baráti légkörben ismerhetők meg a KCBS verseny-barbecue sztenderdjei. A KCBS-versenyek kifinomult technikai megmérettetések, ahol óriási szerepe van a látványnak és a koncentrált ízeknek. A keresett ízprofil a dél-keleti USA-államokban megszokotthoz közelít, a magyar ízléshez képest édesebb és gyakran kissé csípősebb jellegű. Ezen ízprofil megértéséhez, elsajátításához is nagy segítség egy ilyen képzés.

Az oktatást tartja: a Bros Hog versenycsapata (Olaszország)
• 2017 Év Európai Csapata 2. helyezett
• 2017 Marhaszegy összetett 1. helyezett
• 2018-as Európai Ranglista 1. helyezett

Vezető instruktor: Carlo Alvaro, Alessandro Iorio, Andrea Lo Monaco (Bros Hog)
Segédinstruktor és tolmács: Team Nyárspolgár BBQ

Az oktatás programja
Az oktatás demonstrációs jellegű lesz, azaz mindent a Bros Hog csapata készít elő és süt meg, részletes magyarázatokkal, az összes fontos részletet kérdezz-felelek stílusban megbeszélve a résztvevőkkel. A Bros Hog versenystratégiája egy sajátos, teljesen egyedi módszertan (Bros Hog Hot & Fast), amelyben a klasszikus barbecue-hőtartománynál magasabb hőmérsékleten sütik a húsokat. Így a kurzus 12 órája alatt teljes körű megoldásokat kapnak a hallgatók.

• A 4 fő kategória (chicken, ribs, pulled pork, brisket) előkészítése
• Fűszerezés
• Injektálási technikák
• A 4 fő kategória megsütése
• Tálalási technikák
• Az ideális set-up rendszere
• Időzítés, timing egy KCBS-verseny során
• Hogyan döntsük el, mely húsokat adjuk be? Kóstolás, szelektálás.
• A húsok felvágása, végső porciók kijelölése
• Tálalási stratégia, a dobozok felépítése
Az oktatás nyelve: magyar és angol
Jelentkezési limit: 40 fő

Infrastruktúra, felszerelés
A képzésen a húst, sütőket és egyéb felszerelést a szervező házigazdák biztosítják. Házigazda az Team Nyárspolgár, a tállyai Lakodalmas Házban, amely helyben sütött, barbecue-technikával készült kóstolóval várja a regisztrált vendégeket.