KCBS Sütésoktatás

A KCBS-versenycsapatok általában három dolgot vesznek komolyan: a barbecue-t, a versenyzést és a barátságot. A KCBS sütőoktatáson oldott, baráti légkörben ismerhetők meg a KCBS verseny-barbecue sztenderdjei és abba is bepillantást nyerhetünk, hogyan is zajlik egy ilyen verseny. A kétnapos oktatások során a verseny-barbecue legfontosabb módszereit és fortélyait lehet elsajátítani.

A KCBS-versenyek kifinomult technikai megmérettetések, ahol óriási szerepe van a látványnak és a koncentrált ízeknek. A keresett ízprofil a dél-keleti USA-államokban megszokotthoz közelít, a magyar ízléshez képest édesebb és gyakran kissé csípősebb jellegű. Ezen ízprofil megértéséhez, elsajátításához is nagy segítség egy ilyen képzés.

A KÖVETKEZŐ OKTATÁS:

Versenysütés oktatás
Dátum: 2018. június 22-23.
Helyszín: Tállya
Az oktatást tartja: The Bros Hog (Olaszország)
https://www.facebook.com/broshog

The Bros Hog sütésoktatás
Időpont:
2018. június 22-23.
Helyszín:
Tállya

A Bros Hog csapatát Alessandro Iorio, Andrea Lo Monaco és Carlo Alvaro alkotja. Számtalan versenyt és helyezést tudhatnak maguk mögött. Ők az az olasz csapat, akik a legjobb eredményt érték el az európai csapatok közül amerikai versenyen (a 180 nemzetközi csapat közül 21. helyezés a világbajnokság meghívásos szekciójában), és ők az egyetlen olyan olasz csapat (de az európai csapatok között is csak két másik ilyen van), akik beléphettek a KCBS exkluzív 700+ klubjába, ami azt jelenti, hogy egyetlen versenyen belül 700 pont felett teljesítettek (a maximum pontszám 720 pont).

A csapat 2015-ben alakult BBQ4All Defenders néven, majd 2016 októberében befejezték az együttműködést a céggel és azóta Bros hog név alatt futnak. Kevesebb mint 3 év alatt a versenyeken való részvételeken túl kiadtak egy ebook-ot (Burger 101), mesterkurzust tartottak Campo Tures-ban BBQ Bootcamp címen a Weber Grill Academy szervezésében, és kifejlesztették saját rub brand-jüket, az OH MY RUB!-ot, amelyet teljes egészében Olaszországban készítenek és Európa szerte értékesítik.  

Az oktatás programja

Az oktatás demonstrációs jellegű lesz, azaz mindent a The Bros Hog készít elő és süt meg, részletes magyarázatokkal, az összes fontos részletet kérdezz-felelek stílusban megbeszélve a résztvevőkkel.

  • A 4 fő kategória (chicken, ribs, pulled pork, brisket) előkészítése
  • Fűszerezés
  • Injektálási technikák
  • A 4 fő kategória megsütése
  • Tálalási technikák
  • Az ideális set-up rendszere
  • Időzítés, timing egy KCBS-verseny során