Egyetlen ünnepi időszak sem múlhat el süti nélkül! Tényleg semmi sem múlhat el süti nélkül. Különösen sűrű, puha belsejű, ropogós szélű, sötét, gazdag, szájban olvadó csokis süti. Eszpresszóporral meghintve, a tetejére havas kardamomcukorral.
Gyönyörűek, ünnepiek, nagyon finomak, és szerencsések leszünk, ha egy napig kitartanak a házban. Legyen felkészült, amikor kiállítja őket. Az emberek tömegesen jönnek… a család, a barátok, a szomszédok, az Amazon kézbesítője betévedhet, és megragad egyet az útra.
Valóban figyelemre méltóak. Tehát tegyen néhányat a zsebébe, mielőtt elfogy.
Ebből a receptből körülbelül huszonnégy nagyon nagy sütemény készül. Nem babás sütikkel vacakolunk itt. Olyan sütit akarunk, amelyen az áll, hogy komolyan gondoljuk. Mert CSINÁLUNK.
A sütemény nagyobb mérete is segít elérni azt a tökéletesen vastag süllyesztett puha közepét. Az a fajta, amibe csak össze akar gömbölyödni, olyan, amelyik minden egyes sziklás kis repedésnél szétszakad. Az a fajta, ami arra készteti az embert, hogy „Talán csak egyet kellene megennem ebből”, de tudod, hogy valószínűleg kettő lesz. Vagy tíz.
Ezenkívül, ha a sütőből való kihúzás után egy kicsit leülepszik a serpenyőre, nemcsak puha, rágós közepe lesz, hanem szép ropogós szélei is. Az az apró ropogás minden falatban. És igen, ez mind ugyanannak a sütinek a része, de csak más az íze tudja? A sütő ropogós széle olvadt, fújós közepével…
A kardamom azért érdekes, mert nem lehet pontosan elhelyezni, de észrevehető, hogy mikor nincs. Csak kicsit melegebb, valami különleges árnyalat, egy kis karácsonyi folt a szájpadláson. Természetesen nem kötelező ezeket a sütiket finoman elkészíteni, akár nélküle is hihetetlen, de egy próbát tényleg megér. És legyünk most komolyak, sorozatosan fogunk ezekből készíteni ismétlődően, szóval miért ne szórnánk be egy adagot ezzel a télies fűszerrel?
Manapság mindenféle érzést átélünk. Valljuk be, a karácsonyi zene már szól, és nagyon készen állunk arra, hogy a dolgok ragyogóak, vidámak és fényesek legyenek. Nagyon készen állunk arra, hogy az állványkeverőinket lefoglaljuk, a sodrófacsapjainkat pedig leporozzuk, mert semmi sem hasonlít arra, mint amikor a mély csokis sütemény illata kavarog a levegőben, és otthonát a sütő extra melege tölti meg. Vidám, igazán vidám. Jó sütikészítést!