A műfű varázslatos oázisa a teraszon, vagy egy elhanyagolt kert a jobb?

Ugyan remekül hangzik a kertes ház gondolata, ugyanakkor azt is át kell gondolni, milyen életvitelbe illeszthető bele. Ugyanis, ha valakinek nem lesz a hétköznapokban ideje, energiája a kert gondozására, és kiélvezésére, akkor a kert csak terhet jelent egy idő után, és nem örömöt.

Viszont egy lakásban a terasz műfüvesítése remek alternatívát kínál a kerti hangulat becsempészésére! A műfű által a teraszon is megvalósítható a kerti idill, sőt, ízléses berendezés mellett egy teraszt sokan még szebben ki tudnak alakítani, zöld műfűbe öltöztetve, mint sokan a saját kertjüket. Mindig az a kérdés, hogy mi mit hozunk ki a rendelkezésünkre álló térből és lehetőségekből, nem az, hogy mivel rendelkezünk.

Lehet valakinek hatalmas kertje, birtoka, ha nem gondozza, elhanyagolja, vagy nincs kultúrája, vagy energiája hozzá, vagy kellő érzéke, akkor sajnos sosem lesz olyan, mint lehetne. Számos igénytelen kert van sajnos, pedig igazi paradicsomot lehetne ezekből varázsolni! És sok esetben nem is csak pénz kérdése, hanem szorgalom és érzék kérdése! A műfű által egy erkélyt, vagy teraszt is zöldbe lehet csomagolni.

Képzeljük csak el, a műfüvesített erkélyünket, ahol szép növényeket helyezünk el a sarkokban, és egy hintaágyat, vagy egy-két kerti bútort, férőhely szerint. A nyári estéken felfuttatunk egy fényfüzért, gyújtunk egy-két gyertyát a finom illatokért, és máris egy oázisban találjuk magunkat, akár a város közepén! A műfű lehet az első lépés ennek megteremtéséhez! Teljesen más hangulatvilágot teremthetünk meg általa, mint a rideg kőburkolatok mellett.