A villanymotor meghajtású autó előnyei

A villanymotor meghajtású autók az elektromos autók. Ezekről tudni lehet, hogy gyorsabban tudnak gyorsulni, mint a hasonló teljesítménnyel rendelkező belsőégésű motorral szerelt versenytársaik. Hogy ennek mi az oka?

Egyszerűen az, hogy már az alapjáratról a rendelkezésre áll a maximális nyomatékuk. Tehát, már álló helyzetből képes azonnal megindítani az autót. További előnye, hogy még az erőátviteli rendszer sem vesz el teljesítményt, mivel direkt kapcsolódik a hajtott tengelyhez, és ezáltal a működéséből sem vesz el időt a gyorsulásból. A villanymotoros meghajtású autók felépítése is sokkal egyszerűbb, és megbízhatóbb.

Mivel a hagyományos, belsőégésű erőforrások már nem fejleszthetőek tovább, mivel nagyon komplikáltak és bonyolultak, ezért már nem is éri meg ezekben tovább gondolkozni. Ráadásul, figyelembe kell venni a környezetvédelmi szempontokat, elvárásokat is, ezek mellett már végképp bonyolultabb az egész rendszer, mint maga a motor. Továbbá, mivel a villanymotor felépítését tekintve is egy sokkal kompaktabb kivitel, mint a benzin-vagy akár a dízelmotor, ezért a villanymotorral működő elektromos autókra sem jellemző a magas súlypont a nagy és nehéz motorváltó kombó miatt.

Továbbá, szellősebb belteret és nagyobb csomagtartót könyvelhetnek el maguknak a villanymotoros autók. Mivel kisebb az erőforrás és kompaktabb az erőátviteli rendszerük is, így sokkal több hely szabadul fel, mint a benzin-vagy dízelmotoros társaiknál. Villanymotor vásárlásáért látogasson el a dcmotor.hu oldalára!