BBQ csirkés és édesburgonyás pizza

Sziasztok srácok! Szeretnétek egy szelet édesburgonyás pizzát, BBQ csirkés módra? Szánjunk rá egy percet, csak vegyétek be mindezt az olvadós-sajtos-sós-édes pompájában, és érezzétel a szív-szem emoji érzéseit. Gondoljunk csak bele egy pillanatra.

Az augusztusi dolgok a következők: villásreggeli, hosszú szunyókálás, tóparti napok, könnyű vacsorák, napbarnítás, kerékpározás és egyéb pihentető tevékenységek, amelyek önmagukban is jogosak. Ugyan már te nyüzsgő mama, te lányfőnök, te szorgalmas önkritikus. Ezt megadhatod magadnak. Ezeket a pihentető napokat még csak nem is feltétlenül azzal a gondolattal kell indokolni, hogy ősszel keményebb munkára késztetnek bennünket – ezek teszik az augusztust a nyár édes befejezésévé, és mindenki megérdemli.

Külön tisztelem és szeretem a nyarakat a tanárként eltöltött éveim miatt. A nyár szent és dédelgetett, és mindenekelőtt értékes a tanárok számára. Itt az ideje a pihenésnek, a kikapcsolódásnak, hogy tegyünk dolgokat, csak azért, mert úgy érezzük. Ilyen például, hogy kényeztesd magad egy tripla csokis brownie DQ hóviharral ebédre, 10 év után először felcsatolod a régi görkorcsolyákat, és kedden délután 1 órakor manikűrözöl.

De az elmúlt néhány évben, amikor áttértem a teljes munkaidős blogírásra, szeptember 1-je jelenik meg a naptárban, és egy kicsit megszakad a szívem. Kevésbé azért, mert vége a nyárnak, és inkább azért, mert nem végeztem jól a nyári munkám. Lejárt az idő, és túl elfoglalt voltam a munkával, és most csak a következő nyáron, teljes kilenc hónap múlva lesz esélyem ezekre.

Miért nem voltak barátaink minden hétvégén grillezni? Hogy lehet, hogy csak EGYSZER ettem szabadtéri villásreggelit? Miért nem túráztunk körbe, és fedeztünk fel néhány új, számunkra új helyi állami parkot? Miért tudom egy kezemen megszámolni, hányszor vettem fel a fürdőruhámat? Tényleg soha nem ültettem a kertemben?! És hogy még mindig teljesen megtelt az olvasandó nyári könyvek listája?

A nyári álom első része – könnyű vacsora étel készítése arra az időre, amikor valójában mást is eszel, mint a kekszet, sajtot, őszibarackot, bort, zöldségeket és mártogatóst. Kezdjük egy alapvető és finom, 3 összetevőből álló édesburgonyás pizzával.

Tudom, már bemutattam nektek az édesburgonya héját, szóval ez a bejegyzés/recept/koncepció csak egy további fejlemény ezen a téren. Nem bánod? Úgy érzem, alaposan át kell beszélnünk ezeket a dolgokat.

Felöntjük a szeretett kis tésztát BBQ szósszal, csirkével, lilahagymával, mozzarellával és korianderrel, majd eszünk a teraszon, miközben nézzük a naplementét. Ez a BBQ csirke nyári pizza helyzet túl fantasztikus ahhoz, hogy abbahagyja.

Pizza a kézben, napszemüveg fel, ital előkészítve. Hajrá nyár!