Egy kaméleon típusú padló burkolat: a vinyl padló

Először is bontsuk le a köztudatban élő hibás asszociációt a vinyl padlóról. Ugyanis ez nem azonos az évtizedekkel ezelőtti nagy divatú linóleum padló burkolattal.

Annyi közös vonás található a vinyl padló és a linóleum között, hogy mindkettő anyaga PVC, azonban a vinyl padló esetében ez a PVC anyag sokkal keményebb és mind esztétikailag mind minőségileg kiemelkedőbb fajta, mint a linóleum esetében. Ráadásul károsanyag-kibocsátása sem mérhető, így a környezetvédelmi szempontoknak is jobban megfelel, ezért a zöldek is nyugodtan választhatják.

A vinyl padlók jellemzői közé tartozik a tartósság, a gyors burkolhatóság, a takarékosság és mindez magas esztétikai minőséggel párosulva. És ami az érdekességüket adja, az a kaméleon tulajdonságuk. Ugyanis a vinyl padló megjelenésében nagyon hasonlíthat mind a kőre, a fára, vagy akár a kerámiára. Attól függően, milyen mintázatot választunk. Kifejezetten a fa mintázatú vinyl padlók tudnak nagyon megtévesztők lenni, könnyen össze is keverhetők a valódi fával.

Szerkezetét tekintve egy négyrétegű padlóburkolatról beszélhetünk. Alaprétegének küldetése a stabilitás biztosítása. Erre jön rá a fotóréteg, ami a vinyl burkolat mintázatáért felel. Erre pedig a PVC réteg kerül, amire a rugalmas és elasztikus felületi védőréteg. Ez a felületi védőréteg a PUR felületkezelés, aminek köszönhetően soha nem kell waxolni, mint a linóleumot. Minőségi és szélesválasztékú kínálatért keresse fel a lorincparkett.hu oldalát!