Hogyan igazodj el a férfi pólók kínálatában?

Gyakori jelenség, hogy a férfiak nem igazán szeretnek ruhaboltokba járni, illetve ha mégis eljutnak oda, akkor a ruhavásárlásuk inkább spontán, gyorsabban történik. Előfordul az is, hogy csak a párjuk személyes támogatásával hajlandóak elmenni, ilyenkor pedig nem feltétlenül alakul ki az ízlésbeli összhang, még olyan egyszerűbb esetben sem, mint a pólóválasztás. Az is gyakran megesik, hogy egyszerűen a női szem sem kellően avatott a férfi pólók világában.

Mára a konvencionális öltözködés világszerte jelentős mértékben leegyszerűsödött, ezért gyakorlatilag az öltöny vagy a nyakkendő helyett már inkább a férfi pólók képezik a férfi ruhatár origóját. Ez nem feltétlenül jelent igénytelenséget, mert egyre több gyártó készít olyan prémium minőségű, esztétikus férfi pólókat, amelyek alkalmasak lehetnek az elegancia közvetítésére. Ha nem is egy formális eseményre, de munkahelyi megjelenésre, médiaszereplésekre, közéleti szerepvállalásokra kifogástalan választás lehet egy igényes anyagból készült, szépen megszabott, valamint kellően kivasalt póló. Ide nemcsak a galléros pólók és a kötött termékek, hanem akár egyszerű pamut férfi pólók is sorolhatóak.

Na de, mire is figyeljünk oda a férfi pólók kínálatának a feltérképezése során, hogy az előbb említett nívó birtokába juthassunk és ne pedig az alulöltözöttség csapdájába essünk? Mindenekelőtt lényeges szempont, hogy az adott ruhadarab minél kevesebb szintetikus anyagot tartalmazzon és egyértelműen a pamut domináljon, különlegesebb daraboknál persze a len, selyem, kasmír anyagok is szóba kerülhetnek. Emellett a szövet strukturális szerkezete, az anyagdarabok varrási technikája, illetve összességében a szabás esztétikája rendkívül fontos a férfi pólóknál. Ezeken kívül sokat számít a szín és az arculat is. Nagyon sok esztétikai minőségkülönbség érezhető egy-egy hasonló színárnyalat között, ahogy a feliratok, minták mérete és elhelyezkedése is sokat emelhet, vagy éppen ronthat az összkép színvonalán.