Milyen sampon típusok vannak?

A hagyományos folyékony sampon a legtöbb háztartásban megtalálható. Ám léteznek más samponok is, melyekről nem hallani eleget, pedig szintén opcionális választásnak tekinthetők. Mint például a hajszappan vagy a szilárd sampon.

A natúr kozmetikai gyártók világában nagyon is ismert kifejezésekről van szó, ezért érdemes minél szélesebb körben megismertetni ezeket a sampon fajtákat is. A folyékony típusok környezetbarát alternatívájának tekinthetjük a szilárd samponokat. Összetételüket tekintve az a különbség, hogy a szilárdban nincs meg az a vízmennyiség, ami a folyékonyban. Tekintve az állagát, érthető.

Ezért ezek összetevői a különböző tenzidek, olajok, parfümök és színezékek. Hasznos tudnivaló gazdasági szempontból is, hogy egy darab szilárd kiszerelés két-három üveg folyékony samponnak felel meg. Ami szintén mellette szól, az a pH-értéke, ugyanis megegyezik a bőr természetes pH-értékével, valamint praktikus szempont, hogy utazás közben sem kell félni attól, hogy kifolyik. A hajszappan a zsírok és az olajok lúgos elszappanosításával készül. Bázikus pH-értékkel rendelkeznek, emiatt viszont figyelni kell arra, hogy a hajszappannal történő hajmosást követően savas öblítést végezzünk. Legalábbis ez erősen javasolt.

Ez lényegében egy víz-sav oldatos öblítést jelent, tehát a sav esetében arra kell gondolni, hogy ecettel vagy citrommal keverjük be a vizet, és úgy végezzük el az öblítést. Ez egyébként akármilyen idegennek is hat, számos előnye van, ugyanis hatékony a korpa ellen, megakadályozza a vízkő felhalmozódását is a hajon, ráadásul ragyogó fényt biztosít a hajkorona számára. Ha natúrkozmetikai terméket szeretnénk beszerezni, mindenképp nézzünk körül az olivianatural.hu oldalán, ahol garantáltan minőségi alapanyagok kerülnek a kozmetikai termékekbe.