Nagyszerű csokis kekszek

Egyetlen ünnepi időszak sem múlhat el süti nélkül! Tényleg semmi sem múlhat el süti nélkül. Különösen sűrű, puha belsejű, ropogós szélű, sötét, gazdag, szájban olvadó csokis süti. Eszpresszóporral meghintve, a tetejére havas kardamomcukorral.

Gyönyörűek, ünnepiek, nagyon finomak, és szerencsések leszünk, ha egy napig kitartanak a házban. Legyen felkészült, amikor kiállítja őket. Az emberek tömegesen jönnek… a család, a barátok, a szomszédok, az Amazon kézbesítője betévedhet, és megragad egyet az útra.

Valóban figyelemre méltóak. Tehát tegyen néhányat a zsebébe, mielőtt elfogy.

Ebből a receptből körülbelül huszonnégy nagyon nagy sütemény készül. Nem babás sütikkel vacakolunk itt. Olyan sütit akarunk, amelyen az áll, hogy komolyan gondoljuk. Mert CSINÁLUNK.

A sütemény nagyobb mérete is segít elérni azt a tökéletesen vastag süllyesztett puha közepét. Az a fajta, amibe csak össze akar gömbölyödni, olyan, amelyik minden egyes sziklás kis repedésnél szétszakad. Az a fajta, ami arra készteti az embert, hogy „Talán csak egyet kellene megennem ebből”, de tudod, hogy valószínűleg kettő lesz. Vagy tíz.

Ezenkívül, ha a sütőből való kihúzás után egy kicsit leülepszik a serpenyőre, nemcsak puha, rágós közepe lesz, hanem szép ropogós szélei is. Az az apró ropogás minden falatban. És igen, ez mind ugyanannak a sütinek a része, de csak más az íze tudja? A sütő ropogós széle olvadt, fújós közepével…

A kardamom azért érdekes, mert nem lehet pontosan elhelyezni, de észrevehető, hogy mikor nincs. Csak kicsit melegebb, valami különleges árnyalat, egy kis karácsonyi folt a szájpadláson. Természetesen nem kötelező ezeket a sütiket finoman elkészíteni, akár nélküle is hihetetlen, de egy próbát tényleg megér. És legyünk most komolyak, sorozatosan fogunk ezekből készíteni ismétlődően, szóval miért ne szórnánk be egy adagot ezzel a télies fűszerrel?

Manapság mindenféle érzést átélünk. Valljuk be, a karácsonyi zene már szól, és nagyon készen állunk arra, hogy a dolgok ragyogóak, vidámak és fényesek legyenek. Nagyon készen állunk arra, hogy az állványkeverőinket lefoglaljuk, a sodrófacsapjainkat pedig leporozzuk, mert semmi sem hasonlít arra, mint amikor a mély csokis sütemény illata kavarog a levegőben, és otthonát a sütő extra melege tölti meg. Vidám, igazán vidám. Jó sütikészítést!