TOP 3 legnépszerűbb állás Budapest területén

Az álláskeresés igazi örökzöld téma a társadalomban, hiszen a munka kiemelt szereppel bír – gazdasági és szociális hálónk tekintetében is. Nem meglepő hát, hogy minden egyén a számára legjobb állás, pozíció után kutat mindaddig, míg meg nem találja azt. Ezúttal arra keressük a választ, mely a legjobb munka kategória és mi a legnépszerűbb állás Budapest területén.

Ahhoz, hogy megnevezzük a fenti kategóriát, különbséget kell tennünk a fizikai erőt és a főként intellektuális képességeket igénylő munkákat (azaz a szellemi munkákat). Tény ugyanis, hogy mindkettőből találunk, ha témánk a legnépszerűbb állások Budapest területén.

TOP 3 legnépszerűbb állás Budapest területén:

Futár

Ha beírjuk az internetes keresőbe, hogy „állás Budapesten”, akkor szinte elsőként találhatunk olyan lehetőségeket, amikhez elegendő mindössze egy saját jármű (például kerékpár, robogó vagy személygépkocsi), és némi indíttatás a futár munkához. Ételkiszállítás és csomagszállítás – ezek a legnépszerűbb kategóriák, amikre a COVID19 nevű vírus okozta lezárások óta különösen megnőtt az igény, hiszen egyre többen delegálják ki ezeket a feladatokat, és egyre több cég szakosodott az ilyen jellegű szolgáltatásokra.

Kasszás, árufeltöltő

A második legnépszerűbb állás Budapest területén a szupermarketek és áruházak világához kapcsolódik. Kasszások és árufeltöltők nélkül nem működhetnek ezek a láncolatok, ezért folyamatosan óriási szükség van ezen könnyű fizikai munkával járó feladatok betöltéséhez az újabb alkalmazottakra.

Asszisztensi feladatok

A fővárosban rengeteg vállalat működik, aminek fenntartásához nemcsak vezetőkre, de asszisztensekre is szükség van. Titkárnői, irodavezetői feladatokra akár diákok is jelentkezhetnek.